Wat is wenselijk in aanschaf voor de komst van onze meerling?

 

autostoel 0+/kind (ook wel maxi-cosi genoemd) Wenst u deze autostoel0+ op een zogenaamd onderstel te bevestigen? Dit is mogelijk maar elk merk heeft zijn eigen autostoel 0+ & bijpassend onderstel. Maxi-Cosi heeft géén eigen(merk-)onderstel! Informeer voor de actuele collectie in onze (web-)winkel; veilig vervoer van uw meerling in de auto vanaf geboorte t/m 9mnd. Klik evt. www.kinderveiligheid.nl


 

één ledikant per kind met toebehoren


 

één box per kind…; heeft de voorkeur voor vele meerlingouders, maar heeft u hiervoor geen ruimte, maak u niet druk evt. een speelkleed op de grond is ook mogelijk.


 

een duo-wandelwagen, geschikt vanaf geboorte tot 3.5jaar. kleding incl. ondergoed kunt u de “lijst” van de thuiszorg hanteren en deze vermenigvuldigen maal 1.5 voor een tweeling, voor een drieling maal 2.0


 

vraag familie & vrienden voor het lenen van o.a. warmte kruiken, een wipstoel, wellicht hebben ze nog éénlingproducten die overbodig zijn geworden. Let op … uw huis stroomt snel vol. Maak evt. een lijstje van aangeboden spullen die u na een telefoontje op kunt afhalen als u ze WERKELIJK nodig heeft!


 

Hoe kiezen we een geschikte wandelwagen voor ons?

 

Diverse modellen beschikbaar; achter elkaar, naast elkaar, met reiswieg, met babynest, of zelfs alleen met een voetenzak! Driewielers, vierwielers.Doch uw keuze is afhankelijk van uw lengte, uw budget, uw gevoel.
Bedenk ook dat u de wagen (al dan niet incl. toebehoren) ook mee mag nemen in de auto of openbaar vervoer! Vraag ook eens een reactie van een meerlingouder bij u in de omgeving.Bezoekt u de winkel, neem vooraf maten op van plaatsen (w.o. uw woning!) welke u bezoekt. Breng bij voorkeur de auto mee, waarin u de spullen gaat vervoeren.


 

Waar moeten we op letten bij aanschaf van een wandelwagen?

 

toelaatbaar gewicht van de wandelwagen, bedenk dat u (gemiddeld) langer uw kinderen in de wandelwagen laat zitten…… gemakkelijk, soms heeft u handen te kort!! 

breedte van de wagen, voor doorgang bij uw eigen woning, supermarkt, openbare gebouwen & openbaar vervoer! 

hoogte van de duwbeugel; evt. verstelbaar voor allen die met deze wandelwagen gaan wandelen. 

Inklappen van de wandelwagen/ opbergen in huis/ in de auto; (vergeet niet de evt. reiswiegen voor de eerst ± 5mnd.) bedenk dat u dit regelmatig mag doen, maar het wandelen zal meer aan de orde zijn dan het in/uit halen van de spullen uit de auto. 

Is borstvoeding mogelijk? Of is flesvoeding ook goed?

 

Uiteraard is deze keuze geheel aan u. Tevens voor een deel afhankelijk van de hulp voor/om u en uw baby’s heen. Geef uw voorkeur aan in het ziekenhuis, tijdens de voorafgaande gesprekken.
Maar ook bij de organisatie die u assisteert bij u aan huis! (thuiszorg)
U kunt zelfs een lactatie deskundige raadplegen.
(vraag hiernaar in uw ziekenhuis, of informeer bij de thuiszorg)
Bedenk dat ook om en om borstvoeding/flesvoeding mogelijk is. Of juist de ene dag baby A, de borst en baby B de fles, hierna wisselen. Zelfs een drieling wordt soms met borstvoeding groot gebracht! Denk aan uzelf, voelt u zich goed… dan verloopt het ook naar UW wens. Er zijn speciale brochures geschreven voor borstvoeding aan meerlingen.


 

Welke vorm van verlof is er voor meerlingouders?

 

het ouderschap verlof, mede dankzij de NVOM, per kind en niet per bevalling. Invulling in overleg met werkgever. 

Het zwangerschapsverlof, nu nog 16 weken per zwangerschap… 

Klik voor actuele ontwikkelingen: www.socialezekerheid.nlWe hebben al meer kinderen, nog erg klein. Hoe lossen we dit op?

 

Eén duo-wandelwagen, één baby in een buikdrager, één baby naast de peuter 

Een mee-rijplankje achter de duo-wandelwagen, deze zijn er in verschillende varianten. 

Voor sommige wagens zijn er speciale oplossingen bedacht om zelfs een 3de kind te laten zitten op de duo-wandelwagen www.twee-en-meer.nl 

Overweeg evt. een triple wandelwagen, maar laat u goed informeren. 

Leuke tips:

 

bedenk bij de VOOR naamkeuze… de kinderen zijn al op dezelfde dag geboren, dragen dezelfde achternaam, wonen op hetzelfde adres…maak het voor familie , school en vele instanties niet moeilijker… kies een andere voorletter! 

Een extra tip voor de drieling ouders; kies ook voor elk kind een eigen kleur. Makkelijk voor omgeving & kind! 

Er is een belangenvereniging; Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen. Zij geven een kwartaalblad uit, jaarlijks een meerlingendag, zetten zich in voor alle belangen van de meerling. www.nvom.net


 

Aanbiedingen
Links
Route
Service